Soja-Allergie
Home.
Soja.
Voedselallergie.
Soja Allergie.
Etiketten.
Productenlijst.
Eigen ervaring.
Links.
Gastenboek.
E-mail.
In welke producten zit geen soja?

Als er één vraag is die ik de laatste jaren vaak gekregen heb, dan is het wel:
“Kun je geen lijst maken met producten waar geen soja in zit, dat zou het boodschappen doen een stuk makkelijker maken?”
Nu is dit nog niet zo simpel, aangezien producten regelmatig veranderen en er regelmatig nieuwe producten op de markt komen. Iedereen kan bij het voedingscentrum een Vrije merkartikelenlijst bestellen aangepast aan de voedselallergieën die je hebt. Deze lijst is echter gebaseerd op de informatie die de fabrikanten aanleveren. Ik heb in de praktijk al ondervonden dat deze niet altijd overeen komt met wat er op de etiketten staat, maar het is wel een zeer goed hulpmiddel.

De belangrijkste tip die ik dan ook mee wil geven aan iedereen die boodschappen gaat doen.

BLIJF ALTIJD DE ETIKETTEN LEZEN, OOK AL EET JE EEN PRODUCT AL JAREN.

De kans blijft aanwezig dat er opeens wel soja op het etiket staat, terwijl dat voorheen niet zo was. Let ook zeker op als er op een product staat dat het een nieuwe verpakking heeft, om  een onverklaarbare reden is het al regelmatig gebeurd dat er dan opeens soja in zit, geen idee wat dit met een nieuwe verpakking te maken heeft. Tenzij we al die tijd ervoor niet goed zijn voorgelicht over de inhoud van het product.